Imprimir en PDF: 5 minuts, 0 euros

Segurament tots coneixeu el format PDF i contínuament envieu o rebeu documents en aquest format. Hi hauria moltes coses a dir sobre el format PDF (és molt estable, segur i és un estàndard) però ens centrarem en explicar-vos com podeu passar un document de text amb imatges creat per vosaltres al format PDF. Si teniu qualsevol consulta sobre el format PDF, pregunteu-nos o cerqueu informació a Google, hi ha grans estudis molt ben fets disponibles a la xarxa.

Per poder fer que un document creat per vosaltres passi a ser un PDF només cal descarregar un programet que afegeix una nova impressora al vostre ordinador que, en imprimir un document seleccionant aquesta impressora, el que fa és transformar-lo en un document PDF, és a dir, és com una “impressora virtual” que serveix per generar PDFs, realment no és una impressora real.

El primer pas per poder generar PDFs és instal·lar el PDFCreator, disponible a: http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/

Pantalla d'instal·lació del PDFCreator

Primer pas de la instal·lació del PDFCreator

Pantalla final de la instal·lació del PDFCreator

Instal·lació finalitzada del PDFCreator

El que ha fet el PDFCreator és crear una “impressora virtual” que servirà per generar els PDFs:

Impressora anomenada PDFCreator

Impressora virtual creada en instal·lar el PDFCreator

Ara només has d’imprimir un document que vulguis passar a PDF per la nova impressora i el podràs guardar com a PDF a on vulguis dins del teu ordinador. En seleccionar la impressora PDFCreator apareixerà una pantalla que ens demanarà si volem guardar el document PDF i a on:

Pantalla de PDFCreator per guardar el document

Pantalla de confirmació de PDFCreator

Ja sabeu que per qualsevol dubte només ens heu d’escriure a botiguersonline@gmail.com !

 

Bio Josep Jurado

Josep Jurado és Enginyer Aeronàutic i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Expert en incorporar les noves tecnologies als negocis evitant complicacions a les companyies. Col·labora amb qualsevol empresa o professional autònom que ho demani per ajudar-los a incorporar diversos tipus d'eines tecnològiques que millorin la productivitat del seu negoci i actua com a dinamitzador en projectes tecnològics estancats.

1 comment on “Imprimir en PDF: 5 minuts, 0 euros”

  1. Pingback: 6 breus tutorials informàtics pel botiguer sense temps! | BotiguersOnline.com