Generar el teu codi QR: 1 minut, 0 euros

Codi QR enllaçat a botiguersonline.com

Codi QR que enllaça a botiguersonline.com

Segur que darrerament us heu trobat amb molts comerços que fan servir aquest tipus de codis com a publicitat o, fins i tot, a l’etiqueta dels seus productes; com segurament ja sabeu, aquests codis es llegeixen amb la càmera de fotos del telèfon mòbil i el que principalment fan és obrir un enllaç a algun lloc web. El que potser no tothom sap és que és molt fàcil tenir el teu propi codi QR (se’n diuen així per les sigles en anglès de “Quick Response” que vol dir “resposta ràpida”) i val a dir també que és un estàndard totalment gratuït.

Cal dir que el codi no és més que una imatge que el telèfon interpreta com a informació, és com quan llegim un codi de barres amb el lector a la botiga.

Per fer el vostre propi codi QR només cal fer una cerca a Google per trobar molts llocs web a on crear els codis; nosaltres us posarem un exemple fet amb el generador de QR-Planet, que són gent de Barcelona amb una web xula.

Només cal posar el lloc web que volem que aparegui al telèfon de la persona que llegeixi el codi QR amb la seva càmera:

Lloc web de QR Planet amb un generador de codis QR

Generador de codis QR amb enllaç a botiguersonline.com

I clicar a “generar QR-code”. Com veieu al lloc web de QR-Planet hi ha moltes possibilitats, el millor és que hi jugueu i experimenteu amb les diferents opcions.

Lloc web de QR Planet amb el codi de botiguersonline

Codi QR de botiguersonline.com generat a QR Planet

Un cop tenim el codi creat, el guardem (ho podem fer clicant a “descargar .png) i el fem servir de la manera que vulguem. Pensem que és una imatge, com qualsevol de les vostres fotos, la podeu imprimir, enviar, penjar a la porta de la vostra botiga, serigrafiar-la en una samarreta, etcètera, tot depèn de la vostra imaginació.

Com veieu, no hi ha excusa per no tenir un enllaç al nostre Facebook en un codi QR posat a la botiga… Veureu com cada vegada més gent el llegeix!

Com sempre, feu-nos arribar qualsevol dubte, queixa o consulta al respecte a botiguersonline@gmail.com

Bio Josep Jurado

Josep Jurado és Enginyer Aeronàutic i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Expert en incorporar les noves tecnologies als negocis evitant complicacions a les companyies. Col·labora amb qualsevol empresa o professional autònom que ho demani per ajudar-los a incorporar diversos tipus d'eines tecnològiques que millorin la productivitat del seu negoci i actua com a dinamitzador en projectes tecnològics estancats.

1 comment on “Generar el teu codi QR: 1 minut, 0 euros”

  1. Pingback: 6 breus tutorials informàtics pel botiguer sense temps! | BotiguersOnline.com