Fer una captura de pantalla amb “Recortes”

Potser a algú no se li ha ocorregut o no ha necessitat fins ara fer una captura del que apareix a la pantalla (un “pantallazo”) però ja sabeu que és un recurs que s’acostuma a utilitzar molt, per exemple, per realitzar tutorials o explicacions gràfiques del funcionament de moltes eines informàtiques.

Hi ha múltiples eines, algunes realment molt sofisticades, per a realitzar captures de la imatge que apareix a la pantalla dels diferents dispositius però aquí us presentarem una eina molt senzilla i pràctica que ve instal·lada per defecte en Windows des de la versió Vista (posterior a Windows XP).

L’eina que farem servir s’anomena “Recortes”:

Programa Recortes de Windows

Aplicació Recortes de Windows

Ve instal·lada per defecte en Windows i es troba en l’apartat de “Accessoris” del menú de programes.

L’ús de retallades és molt simple, només cal clicar l’opció “Nuevo” i la pantalla passarà a tenir un aspecte translúcid, semi-transparent, i el cursor canviarà a forma de creu.
El que hem de fer és arrossegar amb el cursor tota l’àrea que vulguem capturar en forma d’imatge:

Selecció de part de la pantalla amb el cursor

Cal arrossegar el cursor per la pantalla

Si volem fer captures de tota la pantalla completa, podem fer-ho amb l’opció “Recorte de pantalla completa”:

Recorte de pantalla completa

Recorte de pantalla completa

Un cop tenim la captura de pantalla en l’aplicació “Recortes” podem fer algunes modificacions simples com ressaltar una part de la imatge amb l’eina de “Marcador de ressaltat” o realitzar alguna anotació o senyal a mà alçada amb l’eina “Llapis”:

Llapis i marcador de ressaltat del programa Recortes

Llapis i marcador de ressaltat – Recortes

L’aplicació “Recortes” té algunes possibilitats més i força opcions de configuració però el millor és que vosaltres mateixos feu proves ara que ja coneixeu la utilitat principal de l’eina.

Com sempre, ens passeu qualsevol consulta a botiguersonline@gmail.com i en parlem.

Bio Josep Jurado

Josep Jurado és Enginyer Aeronàutic i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Expert en incorporar les noves tecnologies als negocis evitant complicacions a les companyies. Col·labora amb qualsevol empresa o professional autònom que ho demani per ajudar-los a incorporar diversos tipus d'eines tecnològiques que millorin la productivitat del seu negoci i actua com a dinamitzador en projectes tecnològics estancats.