Fer inventari amb el lector de codi de barres

Si teniu guardat el codi de barres dels vostres productes en un fitxer, podeu aprofitar aquesta informació per quan hàgiu de fer inventari i fer servir el lector de codi de barres per anotar tots els productes que es van comptant de manera molt més ràpida que fent-ho manualment.

Podem fer inventari amb el lector de codi de barres de moltes maneres diferents però avui us proposem fer-ho sobre un full de càlcul (pot ser Excel, Openoffice Calc, Google… però en el nostre cas farem servir l’Openoffice Calc, de llicència gratuïta).

Per fer l’inventari només cal que tingueu un full de càlcul preparat de manera que us serveixi per anar “pistolejant” els productes i apuntant les quantitats que aneu trobant. Si poseu al full de càlcul la informació necessària, podreu fer servir la plantilla que us deixem.

Plantilla en Calc per inventari simple amb codi de barres

Plantilla per fer un inventari amb codi de barres en Calc

A on hi ha les cel·les de color verd (columnes F, G i H) s’ha de posar la informació dels productes, en aquest cas: el codi de barres, el codi del producte (el vostre codi intern) i la descripció (el nom del producte). Veureu que hi ha cel·les de color verd fins a la fila 500, és perquè aquesta plantilla està preparada per fer inventari de fins a 500 productes. Si un cop haveu enganxat la vostra informació, suposem que són 100 productes, us molesten les 400 files restants, les podeu esborrar sense cap problema.

A on hi ha les cel·les de color blau podeu anar “picant” els codis de barres amb la pistola lectora de codis de barres (columna A) i anotant la quantitat de producte que compteu (columna B). Veureu que hi ha 1.000 files de color blau, és perquè aquesta plantilla està preparada per fer inventari de fins a 1.000 recomptes de 500 productes, és a dir, podeu trobar un mateix producte més d’una vegada a la botiga, per això hi ha més files per comptar (1.000) que productes (500).

En qualsevol cas, si necessiteu una plantilla per més de 500 productes o més de 1.000 recomptes, ens la demaneu per la via de contacte que vulgueu (email, Twitter, Facebook, Google+…) i us la passarem encantats.

El funcionament de la plantilla és ben simple: a la columna A (CODI BARRES) piquem el codi de barres d’un producte i ens apareix el seu nom:

Piquem un codi de barres a la plantilla d'inventari i el valor apareix en pantalla

Piquem un codi de barres a la plantilla d’inventari

Tot seguit, a la columna B (UNITATS) posem la quantitat comptada del producte que acabem de pistolejar:

Indiquem la quantitat comptada de producte a la plantilla inventari

Indiquem la quantitat comptada de producte a la plantilla d’inventari

Evidentment, podem anar pistolejant tots els codis que trobem, sense necessitat de que estiguin ordenats, i anirem indicant la quantitat a la columna B cada vegada:

Pistolejem mes productes amb el codi de barres i apuntem la quantitat

Pistolejem més productes amb el codi de barres i apuntem la quantitat

Com podeu veure, podem identificar el mateix producte més d’una vegada i a la part de la dreta, s’anirà acumulant la quantitat que comptem en la mateixa línia:

Podem anotar diferents vegades el mateix producte a la plantilla inventari

Podem anotar diferents vegades el mateix producte a la plantilla d’inventari

Un cop recomptats tots els productes, a la part dreta del full de càlcul, tindrem un resum de la quantitat recomptada de cada producte que podrem llistar, imprimir, exportar a altres documents, etcètera.

Esperem que us serveixi aquesta plantilla però si no, feu-nos-ho saber i us la modifiquem perquè pugueu fer l’inventari amb el lector de codis de barres. Us deixem dos documents, un en format Calc d’Openoffice i l’altre en format Excel de Microsoft:

Plantilla Openoffice Calc a Google Docs per descarregar

Plantilla Microsoft Excel a Google Docs per descarregar

Si voleu el document per treballar en Excel o en OpenOffice Calc, deixeu un comentari dient-ho i us el faig arribar per email de seguida.

Com sempre, no dubteu a fer-nos arribar qualsevol dubte a botiguersonline@gmail.com

Bio Josep Jurado

Josep Jurado és Enginyer Aeronàutic i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Expert en incorporar les noves tecnologies als negocis evitant complicacions a les companyies. Col·labora amb qualsevol empresa o professional autònom que ho demani per ajudar-los a incorporar diversos tipus d'eines tecnològiques que millorin la productivitat del seu negoci i actua com a dinamitzador en projectes tecnològics estancats.

1 comment on “Fer inventari amb el lector de codi de barres”

  1. Pingback: Com crear una plantilla per fer inventari a Excel en 3 passos | BotiguersOnline.com