Control del meu negoci a Internet amb Google Alerts

Com tots sabeu, Google ofereix una sèrie de serveis que van molt més enllà del seu famós cercador. Una de les eines més senzilles que té però que ens aporta una informació molt valuosa de cara a la nostra presència a Internet és el servei d’alertes Google Alerts.

Google Alerts (ho trobeu a www.google.com/alerts) és un servei que ens informa a través del nostre correu electrònic dels nous resultats de cerques a Google que es corresponen amb les paraules que nosaltres li indiquem, és a dir, si volem saber quins nous resultats van apareixent a Google per a unes paraules concretes, Google Alerts ens ho envia directament al nostre correu sense necessitat de que ens preocupem de cercar aquesta informació nosaltres mateixos.

És un servei molt fàcil de fer servir i que es configura en només uns segons:

Pantalla incial de Google Alerts

Pantalla incial de Google Alerts

Tot el que hem de fer és indicar a l’apartat “Consulta de búsqueda” les paraules que volem “monitoritzar” amb el servei de Google Alerts. Un cop introduïm les paraules que volem, podem especificar quin tipus de resultats ens interessen, si volem només la informació d’un país concret i amb quina freqüència volem que ens enviïn els correus electrònics.

Un cop configurat amb els nostres requeriments, introduïm el nostre correu electrònic i cliquem a “crear alerta”.

Podem plantejar un exemple de l’ús que pot tenir una alerta a Google: suposem que tenim una botiga de material esportiu específic per corredors (runners) a Barcelona. Potser ens interessa activar promocions en funció dels nous esdeveniments que es vagin produint a la ciutat en relació amb el running i una manera molt eficaç d’estar al dia dels nous esdeveniments que es produeixin a la ciutat pot ser crear una alerta com la següent:

Google Alerts configurat per "running Barcelona"

Google Alerts configurat per “running Barcelona”

Aquesta alerta s’ha configurat per monitoritzar les paraules “running barcelona” i ens mostrarà els nous resultats que vagin apareixent a Google de notícies que corresponguin amb aquestes paraules; només se’ns notificaran els resultats de nova creació, no els que ja existeixin amb anterioritat.

Tal com ho hem configurat, el correu ens arribarà una vegada al dia de manera que, si es generen diferents resultats en un dia, ens arribarà un sol correu amb totes les entrades.

Aquesta eina també ens pot servir per tenir cert control sobre els nous resultats que apareixen a Internet amb el nom del nostre negoci o comerç, de manera que cada vegada que se’n facin noves publicacions i Google les indexi, ens informarà per correu electrònic. Us recomanem que tingueu activada una alerta amb el nom del vostre comerç; us permetrà estar una mica més atents al que es publica a Internet sota la vostra marca.

Com sempre, estem a botiguersonline@gmail.com i si voleu ens podeu deixar algun comentari

Bio Josep Jurado

Josep Jurado és Enginyer Aeronàutic i llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses. Expert en incorporar les noves tecnologies als negocis evitant complicacions a les companyies. Col·labora amb qualsevol empresa o professional autònom que ho demani per ajudar-los a incorporar diversos tipus d'eines tecnològiques que millorin la productivitat del seu negoci i actua com a dinamitzador en projectes tecnològics estancats.